English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Joomla Social by OrdaSoft!

AmbulanseFor en tid tilbake, så ble jeg akutt psykotisk. Jeg hadde ikke sovet på flere døgn, og det tåler jeg veldig dårlig. Psykologen min, og sekundærkontakten min kom hjem til meg etter en bekymringsmelding. Jeg fløy ut i gata i bare underbuksa, fordi jeg trodde at noen var ute etter meg. Da arbeidskameraten min prøvde å hente meg fordi vi skulle jobbe, så nektet jeg å slippe han inn. Da ble han bekymret.

 

Plutselig så stod de to greie karer i rød og gul uniform i døra mi, og sa at de skulle ta meg med til sykehuset. Jeg trodde at nå skulle de kidnappe meg, så jeg satte meg til motverge. Det nyttet ikke. her i Flekkefjord, så er det heldigvis ikke politiet som henter folk som skal tvangsinnlegges på psykiatrisk sykehus. Det er ambulansetjenesten som gjør det. Jeg var så psykotisk som jeg kan bli. Under hele turen, satt en av ambulansefolkene på siden av meg og prøvde å roe meg ned og trøste meg. Begge to var veldig greie.

Vel framme i Kristiansand, så var det en sykepleier som tok i mot meg. Jeg hadde som sagt ikke sovet på flere døgn, så da han spurte meg om hva jeg ville, svarte jeg at nå vil jeg sove. Jeg våknet etter 16 timer, og lurte fælt på hvor jeg var. Jeg husket ikke noe særlig av turen, og spurte om hvor jeg var, og hvorfor. Jeg fikk vite det, og tok det veldig fint. De var veldig greie på sykehuset, og jeg ble raskt bedre. Jeg ble skrevet ut etter 5 døgn. Jeg synes det var litt lite, men jeg er veldig takknemlig for at jeg i hvert fall fikk så lang tid at jeg nå klarer å fungere sånn noenlunde.

Jeg har nå fått bekreftet diagnosen paranoid schizofreni, det var veldig tungt. Det er ikke noe moro å få en sånn beskjed. Jeg tenker på en diagnose som et verktøy for å bedre forstå sykdomsbildet til en pasient. Jeg ER ikke paranoid schizofreni, det er en diagnose jeg har. Jeg tror det er slik jeg klarer å distansere meg fra dette på.

Jeg vil avslutte dette leserinnlegget med å takke hjelperne mine i Psykiske helsetjenester i Flekkefjord for at de fikk meg innlagt. Jeg vil også takke ambulansetjenesten og sykehuset i Kristiansand for veldig god hjelp.

Comments powered by CComment